Header image  
PURMEREND EN ZAANSTAD  
line decor
 
December 17, 2018
HOME     WERKWIJZE  WIE BEN IK TARIEVEN    CONTACT   GASTENSCHRIFT LINKS  
line decor
   
 

 

Op deze pagina stel ik mezelf voor, zodat u wat meer te weten komt over mijn achtergrond en ervaring, verder vertel ik het verhaal achter de naam van de praktijk:

Toen ik zelf op de lagere school zat, wist ik al dat ik juf wilde worden. Vandaar dat ik na de HAVO naar de Pedagogische Akademie ging. Na deze opleiding heb ik een paar jaar voor de klas gestaan, ik merkte al snel dat ik een voorkeur had voor het begeleiden van individuele leerlingen. Ik vond het leuk om ervoor te zorgen dat leerlingen echt iets gingen begrijpen.

In Amsterdam ging ik daarom de opleiding tot Remedial Teacher doen. In deze 3-jarige opleiding heb ik geleerd om leerlingen met leerproblemen te toetsen en naar aanleiding daarvan een handelingsplan op te stellen en de leerlingen te begeleiden. Tijdens en na de opleiding heb ik op verschillende scholen als remedial teacher gewerkt, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs.

In 1999 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Tegelijkertijd kreeg ik een baan als remedial teacher bij Stichting Leerlingbegeleiding 'Jan Steen' in Amstelveen. Dit is een instituut waar 10 mensen begeleiding geven aan leerlingen uit basis- en voortgezet onderwijs. Ik heb daar zowel individueel les gegeven als gewerkt in de huiswerkklas voor middelbare scholieren. Deze baan is een geweldige leerschool voor me geweest; werken met 9 mensen die allemaal vanuit een andere invalshoek leerlingen met leerproblemen helpen: orthopedagogen, leraren voortgezet onderwijs, remedial teachers. Na hier 7 jaar te hebben gewerkt, wilde ik me volledig gaan inzetten voor mijn eigen praktijk in Purmerend en Wormer.Sinds september 2005, komen er 5 dagen per week leerlingen uit basis- en voortgezet onderwijs naar mijn praktijk.

Tegenwoordig ga ik ook naar scholen in het kader van de Wet Passend Onderwijs.

 

 

 

 

 

"De Vraagdraak"

In het najaar van 2005 heb ik een prijsvraag onder mijn leerlingen uitgeschreven om een naam te verzinnen voor mijn praktijk. Twee leerlingen, broer en zus, en hun ouders hebben de naam "De Vraagdraak" bedacht. De naam is afgeleid van "vraagbaak", wat ik graag wil zijn voor mijn leerlingen. Ik begin elke les met de vraag: "Heb je nog iets te vragen?" En ook al heb ik een ander programma in mijn hoofd, hun vragen gaan uiteraard voor. En dan nog de draak; ik spaar draken en ze duiken ook in mijn werk- en wachtruimte op, vandaar dat de prijswinnaars deze naam bedacht hebben.

 

 

 
 
Waterlandlaan 81~ Kamer 108 . 1441 RS Purmerend . Tel : 06-29304200